Stal nierdzewna w gastronomii to dziś konieczność!


W dzisiejszych czasach nie ma możliwości, żeby kupować inne meble do kuchni jak nie właśnie ze stali nierdzewnej! Jest ona bardziej praktyczna w gastronomii, łatwiej utrzymać czystość i lepiej się na niej przyrządza potrawy! Dlatego powinniśmy wybierać do naszego lokalu gastronomicznego tylko te meble ze stali nierdzewnej! Potrzebujesz szafy chłodniczej? Wybierz tą, która jest wyprodukowana ze stali nierdzewnej! W zasadzie w dzisiejszych czasach na prawdę jest bardzo trudno wybrać inną, gdyż większość mebli do gastronomii wyprodukowane są ze stali nierdzewnej! Szafy chłodnicze mogą mieć różne wysokości. Mogą być całkiem małe, bądź bardzo wysokie, dlatego zazwyczaj nie udaje nam się na nich nic przyrządzić, inaczej jest ze stołami gastronomicznymi. Jak dbać o szafy chłodnicze? Przede wszystkim musimy mieć w nich zawsze porządek! Nie może stać jedno na drugim, przecież po to jest możliwość obniżania półek! Warto też od czasu do czasu wyjąć wszystko z szafy chłodniczej, żeby przetrzeć półki. Do tego wybieramy tylko i wyłącznie zwilżoną wodą szmatkę! Żadne detergenty nie będą tu odpowiednie, z racji tego, że z szafą gastronomiczną będą się stykały różne potrawy! Zewnątrz szafę gastronomiczną możemy przetrzeć zwilżoną szmatkę, a możemy do niej wkropić kilka kropelek płynu do naczyń. Trzeba przetrzeć szafę z przodu (o ile nie ma przeszklonych drzwi!) i po bokach, a następnie zmyć płyn mokrą szmatką.