Jakie wymiary mają stoły chłodnicze?


O wymiarach stołów chłodniczych ciężko jest mówić, gdyż każde z nich są inne. Warto jednak zmierzyć wolne miejsce w lokalu gastronomicznym i sprawdzić na jaką szerokość i długość możemy zakupić taki stół. To jest najlepsze rozwiązanie, gdyż bardzo ciężko jest powiedzieć o wszystkich rodzajach stołów chłodniczych! Wszystko właściwie zależy od tego ile komór chłodniczych posiada stół. Może być w nim tylko jedna komora, a może być ich kilka. Zależy to od tego ile mamy miejsca i jakie mamy zapotrzebowanie. Warto wybierać te szafy chłodnicze, w których jest więcej komór, gdyż może i teraz nie mamy zbyt dużych wymagań, nie musimy chłodzić wielu potraw, ale przecież warto popatrzeć w przyszłość! Im więcej czasu spędzimy na rynku gastronomicznym, tym więcej klientów będzie do nas przychodziło, bo będą nas już znać! Dlatego warto od razu kupić dłuższy stół z kilkoma komorami chłodniczymi, które w przyszłości pozwolą nam na przechowanie większej ilości zamówień dla klientów! O czym warto pamiętać? O czystości tak na stole chłodniczym jak i wewnątrz! Stół chłodniczy powinien być odpowiednio czyszczony. W środku nie powinny znaleźć się żadne zanieczyszczenia, które mogłyby spowodować zatrucie potraw! Ponadto stół chłodniczy powinien być ustawiony w odpowiednim miejscu, z pewnością nie będzie mu dobrze przy wielkich piecach czy przy palnikach. Są stoły chłodnicze z szybką w drzwiach. One są bardzo dobre, szczególnie dla kucharzy, którzy nie pamiętają co i gdzie wstawili. Przez szybkę wszystko zobaczą i nie będą musieli bez powodu co chwilę otwierać drzwiczek i wpuszczać ciepłego powietrza!